To najwyższej jakości żelatyna morska. To rozpuszczalne włókno ekstrahowane z alg Gelidium sesquipedale ma neutralny smak. Ze względu na swoją wielką czystość jest również stosowany w badaniach (mikrobiologii). 100% warzyw. Satysfakcjonujący i mało kalorii.
Jak możemy to spożywać?
- Aby zrobić żelatynę: gotuj 9 pasków (około 2-3 gramów) na 1/2 litra płynu (woda, mleko, koktajle, smoothie, kompoty, dżemy, zupa lub przecier) przez 15 min. Niech ostygnie w formie.
- Dla konsystencji kremu: 9 pasków na jeden litr. Niech ostygnie.
- W deserach: po ugotowaniu umieścić w foremkach z posiekanymi owocami, ciastami, kremami, kremami, kremami, sorbetami. Niech ostygnie.
- Potrawy solone: grube gulasze, przeciery, sosy lub solone ciasta.
- W sałatkach: moczyć paski przez kilka minut i dodać.