Di-gestion® to suplement diety zawierający opatentowane połączenie ekstraktu z karczocha i imbiru (Prodigest®), które wspomaga zdrowie układu trawiennego i przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego. Poznaj rośliny wchodzące w skład Di-gestion® Karczoch
Karczoch zwyczajny (Cynara cardunculus (L.) subsp. scolymus) jest rośliną zielną z rodziny złożonych (Compositae). Jest to silna roślina o dużych, niebieskozielonych liściach tworzących rozetę. Z łodygi długości około dwóch dłoni wyrasta jeden lub dwa kwiatostany – karczochy – pokryte twardymi przysadkami. Kwiaty są niebieskofioletowe, rurkowate. Delikatna, jadalna część znajduje się w środku kwiatostanów, jednak w ziołolecznictwie wykorzystuje się młodsze liście, ponieważ zawierają gorzkie składniki aktywne, które korzystnie wpływają na zdrowie.
Jak możesz nam pomóc?
Wyciągi z liści karczocha, bogate we flawonoidy, kwas chlorogenowy (kwas kawoilochinowy) i terpenoidy, takie jak cynaropicyna, przyczyniają się do prawidłowej pracy jelit, wspomagając funkcje trawienne. Pomagają również w walce z nudnościami, wzdęciami i uczuciem pełności. Ożywić
Imbir (Zingiber officinale Rosc.) to roślina z rodziny imbirowatych pochodząca z nizinnych lasów tropikalnych subkontynentu indyjskiego. Najbardziej charakterystyczną cechą tej rośliny jest jej podziemna łodyga, poziome kłącze, które jest wysoko cenione ze względu na swój pikantny aromat i smak, a także ze względu na swoje właściwości zdrowotne.
Jak możesz nam pomóc?
Wyciągi z kłącza imbiru, bogate w gingerole i shogaole, przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego. Pomagają również zmniejszyć uczucie choroby lokomocyjnej i wymioty towarzyszące podróżom samochodem lub samolotem. Co jest takiego wyjątkowego w preparacie Di-gestion®?
Di-gestion® zawiera dwa najwyższej jakości ekstrakty roślinne, których techniki ekstrakcji pozwalają na zachowanie składników aktywnych w odpowiedni sposób, co pozwala na prawidłową standaryzację każdego z nich w celu uzyskania korzyści zdrowotnych. Suchy ekstrakt z liści karczocha, standaryzowany na ? 20% kwasu kawolinchinowego, ? 5% flawonoidów i ? 5% cynaropicyny. Ekstrakt z kłącza imbiru, otrzymany metodą ekstrakcji nadkrytycznym CO2, standaryzowany do zawartości 27,5% gingeroli i szogaoli.