Di-gestion® to suplement diety zawierający opatentowaną kombinację ekstraktu z karczocha i imbiru (Prodigest®), która wspiera zdrowie układu pokarmowego i przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego.Poznaj rośliny zawarte w Di-gestion®Artichoke
Karczoch zwyczajny (Cynara cardunculus (L.) subsp. scolymus) to roślina zielna z rodziny Compositae. Jest to silna roślina o dużych, niebieskozielonych, rozetowych liściach. Z łodygi, długości około dwóch rąk, wyrasta jedna lub dwie główki kwiatowe, karczochy, pokryte twardymi przylistkami. Kwiaty są niebieskofioletowe i rurkowate. Część delikatna i jadalna znajduje się wewnątrz główek, ale w fitoterapii wykorzystuje się najmłodsze liście, które zawierają gorzkie składniki aktywne, które przynoszą korzyści zdrowotne.
Jak możesz nam pomóc?
Ekstrakty z liści karczocha bogate we flawonoidy, kwas chlorogenowy (kwas kawoilochinowy) i terpenoidy, takie jak cynaropicyna, przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania jelit, wspomagając pracę przewodu pokarmowego. Pomagają również radzić sobie z nudnościami, wzdęciami i uczuciem pełności
Imbir (Zingiber officinale Rosc.) to roślina z rodziny Zingiberaceae, pochodząca z nizinnych lasów tropikalnych subkontynentu indyjskiego. Wyjątkową cechą tej rośliny jest jej podziemna łodyga w postaci poziomego kłącza, która jest wysoko ceniona ze względu na swój aromat i pikantny smak, a także ze względu na właściwości zdrowotne.
Jak możesz nam pomóc?
Ekstrakty z kłącza imbiru, bogate w gingerole i shogaole, przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego. Pomagają również zmniejszyć uczucie zawrotów głowy i wymiotów związane z podróżowaniem samochodem lub samolotem.Co jest szczególnego w Di-gestion®?
Di-gestion® zawiera dwa wysokiej jakości ekstrakty roślinne, których techniki ekstrakcji pozwalają na zachowanie składników aktywnych w należyty sposób, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie prawidłowej standaryzacji każdego z nich w celu uzyskania korzyści zdrowotnych. Suchy ekstrakt z liści karczocha, standaryzowany na ? 20% kwas kofeolinchinowy, ? 5% flawonoidów i ? 5% cynaropicyna. Ekstrakt z kłącza imbiru, otrzymywany przez ekstrakcję CO2 w stanie nadkrytycznym, standaryzowany na 27,5% gingeroli i shogaoli.